BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

miercuri

Mobilizare de santier...

PROTECTIA MUNCII

Activitatea din domeniul constructiilor este riscanta, în conditiile în care circa 13 din 100.000 de lucratori ai acestui sector sunt victime ale unor accidente mortale, prin comparatie cu media unor asemenea accidente la nivelul tuturor sectoarelor de activitate, în general, care este de 5 la 100.000. De asemenea, munca în constructii îi expune pe lucratori la o gama ampla de probleme de sanatate: de la azbestoza la afectiuni dorsale; de la sindromul vibratiilor mana-brat la arsuri cauzate de ciment.


Art. 5 Coordonarea in materie de securitate si sanatate trebuie sa fie organizata atat in faza de studiu, conceptie si elaborare a proiectului, cat si pe perioada executarii lucrarilor.
Art. 53 Desemnarea coordonatorului in materie de securitate si sanatate pe durata elaborarii proiectului lucrarii trebuie sa se faca inainte de inceperea fazei de elaborare a proiectului lucrarii.
Art. 57 Atunci cand beneficiarul sau managerul de proiect desemneaza un coordonator in materie de securitate si sanatate pe durata realizarii lucrarii, altul decat cel desemnat pe perioada realizarii proiectului, aceasta desemnare va avea loc inaintea inceperii lucrarilor pe santier.
Art. 10 Beneficiarul lucrarii sau managerul de proiect trebuie sa asigure ca, inainte de deschiderea santierului, sa fie stabilit un plan de securitate si sanatate.
Art. 30 Subantreprenorul trebuie sa elaboreze planul propriu de securitate si sanatate in cel mult 30 de zile de la data contractarii lucrarii cu antreprenorul

1 comentarii:

Cosysolutions spunea...

Felicitari pentru initiativa. Protectia muncii este un punct nevralgic al oricarei afaceri.